Logo

POA Pharma is now a Galen company

Galen, the privately owned global pharmaceutical sales and marketing company, is delighted to announce the acquisition and takeover of boutique healthcare company, POA Pharma.

New website coming soon

logo
Search
 • Interview of the Month with Juri Lütje, country Manager Denmark

  Bildtext: Juri Lütje Cand. Scient. är landschef i Danmark i POA Pharma Scandinavia AB. Han är också delägare i företaget.

      Juri Lütje är dessutom produktansvarig i Norden för Cetraxal och Centraxal Comp två innovativa öronläkemedel.

      Han ansvarar också för mOmmaparty en Facebook sida om amning och medverkar i nyhetsbrevet POAgenda. Hans arbetsvecka delas mellan kontors- och fältarbete.

  ………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Juri Lütje är gift och har tre barn. Familjen bor i Lynge, inte långt från POA Pharmas kontor i Hillerød, Danmark.

      Hans hobby är musik. Själv kallar han sig ”en hygglig pianist” men, sanningen är den att Juri besitter en avsevärd musikalisk talang och mångkunnighet. Utöver piano spelar han orgel, cello, gitarr och trummor. 

      Juri Lütjes mångkunnighet och flexibilitet är också till gagn i hans arbete. Han har många omväxlande arbetsuppgifter i företaget. 

      Hans arbetsvecka är som en stråkkvintett – där han spelar alla instrumenten själv. 

  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  Juri Lütje, landschef Danmark:

  – Yrkesanpassad information är min melodi.

  Som konsulent besöker Juri Lütje läkare både på sjukhus och i öppen praktik, sjuksköterskor, dietister, barnmorskor, apotekspersonal, ja även brukarna för vissa av företagets produkter.

  – POA Pharma är ett ”Boutique Healthcare Company”, ett litet företag med ett påfallande brett och varierat produktsortiment inom ett antal

  områden. Vi erbjuder både läkemedel, medical food och mother & child produkter, för att nämna de viktigaste. Detta ställer naturligtvis speciella krav på mig som informatör, säger Juri.

   

  Relevans

  – En läkare förväntas bli informerad på ett visst sätt, barnmorskor på ett annat, apoteksmedarbetare på ett tredje osv. Informationerna varierar beroende på profession, men det gemensamma är att de syftar till att hitta lösningar, underlätta och förbättra.

  ­– POA Pharma har en relevans. Våra produkter och koncept äger giltighet för kunden och gör en positiv skillnad för patienten. När jag har lämnat kunden ska hon/han ha blivit lite klokare, fått tips om ny dokumentation, om nya diagnoser eller om ytterligare patientgrupper som kan svara bra på ny behandling.

  – Målsättningen, att öka kundens kompetens och patientens/brukarens livskvalitet, är en strategisk grundbult i POA Pharma och en förutsättning för vår fortsatta utveckling.

   

  Bemöta desinformation

  Juri berättar att arbetet som läkemedelsinformatör på fältet inte enbart betyder nyhets- och kunskapsförmedling.

  – Det gäller också att bemöta fördomar och desinformation. Ett gott exempel är resistensdiskussionerna kring antibiotika. Jag och mina nordiska kollegor kan på saklig grund avliva myten att ”varje användning av lokal antibiotika ger resistens”. Här kan jag luta mig mot min vetenskapliga bakgrund.

  – Cetraxal och Cetraxal Comp ger ingen antibiotikaresistens. Det motstånd som denna sanning ibland möter ute i sjukvården har dock haft det goda med sig att våra argument skärpts.

   

  Mödravård

  I Juris arbetsuppgifter ingår att informera ammande mödrar om POA Pharmas produkter, i första hand om Lansinoh sortimentet.

  – Lansinoh kräm ger snabb och effektiv hjälp mot ömma och såriga bröstvårtor. Lansinoh är marknadens enda absolut rena bröstvårtkräm. Den ger inte upphov till allergier. Detta är en information som ammande mödrar tacksamt och entusiastiskt tar emot. Till de möten som POA Pharma arrangerar kommer ofta hundratals mammor för att lyssna och lära.  Nästan alla nyblivna mödrar som har bekymmer med såriga bröstvårtor blir rekommenderade Lansinoh kräm av barnmorskor och sundhedsplejerskor.

  – Lansinoh bröstvårtkräm och övriga Lansinoh produkter har kort sagt blivit en stor succé.

   

  Delägarskapets ansvar

  Att POA Pharma har vind i seglen talar för att även ett litet, nystartat företag med en unik produktmix kan bidra till en bättre vård.

  – I POA Pharma, som ägs av de anställda, har varje medarbetare en stor betydelse, men också ett stort ansvar. Delägarskapet präglar mig.

  – Det händer att kunder förstår och kommenterar att jag är delägare och därmed medansvarig. Det ger respekt och god kontakt, inte minst bland läkare och andra yrkespersoner i sjukvården, som driver egen verksamhet.

  – Att en numerärt liten grupp kan göra stor skillnad, det visar POA Pharma Scandinavia A/S. Fler borde få uppleva den spänning som det innebär att tillhöra en pionjär grupp i arbetet för folkhälsan.

  – Jag har fått vara med från starten av ett växande läkemedelsföretag. Det är en stor förmån, men också en utmaning. Så länge vi håller fast vid att kund- och brukarnyttan styr POA Pharmas navigering, tror jag på fortsatt framgång, slutar Juri Lütje.

   

  COB

  Leave a reply →